Hoppa till textinnehållet

Säkerhetsdosor

Med din säkerhetsdosa kan du identifiera dig när du ska logga in i appen eller i internetbanken. Här kan du läsa om våra mest använda dosor och hur du använder dem. Se till att alltid ha vår senaste version av säkerhetsdosa. Om du har en äldre dosa så kan du ta med den nästa gång du besöker ett av våra kontor så byter vi ut den till en ny.

Orange säkerhetsdosa

Den här senaste versionen av säkerhetsdosa är utrustad med en kamera som genom skanning kan läsa av kontrollbilder i internetbanken.

Nya orange säkerhetsdosan

Säkerhetsdosan är en värdehandling

Säkerhetsdosan är en personlig värdehandling, precis som ditt pass eller körkort och ska alltid behandlas på ett säkert sätt.
 
  • Håll alltid koderna till säkerhetsdosan hemliga.
  • Spärra din säkerhetsdosa omedelbart om du förlorat eller misstänker att någon använder den.
  • Förvara inte anteckning om din kod tillsammans med ditt säkerhetsdosa.

 

Svart oval säkerhetsdosa

Det här är en tidigare version av säkerhetsdosa. Du kan logga in på två olika sätt. Efter att du har angett ditt personnummer och tryckt på Fortsätt ser du vilket inloggningssätt du ska använda; kontrollnummer och svarskod eller engångskod.

Svart oval säkerhetsdosa

Stora säkerhetsdosan

Det här är den senaste versionen av den stora säkerhetsdosan. Du kan logga in på två olika sätt med den stora säkerhetsdosan. Efter att du har angett ditt personnummer och tryckt på Fortsätt ser du vilket inloggningssätt du ska använda; kontrollnummer och svarskod eller engångskod.

Talande säkerhetsdosa

Talande säkerhetsdosa

Det här är den senaste versionen av den talande säkerhetsdosan som har en display där den visar informationen samtidigt som dosan läser upp meddelandet. Du kan logga in på två olika sätt. Efter att du har angett ditt personnummer och tryckt på Fortsätt ser du vilket inloggningssätt du ska använda; kontrollnummer och svarskod eller engångskod.

Talande säkerhetsdosa

Behöver du hjälp?

Om du behöver hjälp är du välkommen att ringa till oss på Kundcenter privat.