Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet
Om oss
Kontakta oss

Låna till lantbruksfastighet, jordbruksfastighet eller skogsfastighet

Ska du köpa en lantbruksfastighet, jordbruksfastighet eller skogsfastighet? Alternativt vill du kanske göra en ny- eller ombyggnad på din gård eller förvandla många små lån till ett fördelaktigare? Hos oss kan du få ett bottenlån på upp till 75% av din fastighets värde.

75 % av fastighetens värde

Så här fungerar ett bottenlån för skogs- och lantbruksfastigheter

  • Få bottenlån på upp till 75 % av värdet på skog- och lantbruksfastigheter, mark och byggnader. Som säkerhet för lånet lämnar du en inteckning (pantbrev) i fastigheten.
  • Välj mellan rörlig eller fast ränta. Om du binder ditt lån så får du samma ränta under hela bindningstiden (mellan 1 – 10 år) och den kan inte ändras. Väljer du rörlig ränta sätts den var 90:e dag efter marknadsräntan. Rörlig ränta varierar med marknadens svängningar och kan innebära ett risktagande, i synnerhet om du har små marginaler. Det kan vara en god idé att binda hela eller en del av lånet, och dessutom välja olika bindningstider.
  • Vi anpassar amorteringen efter era förutsättningar. Med till exempel en rak amortering betalar du lika stor amortering vid varje amorteringstillfälle under låneperioden.

Räntan du får är alltid individuell

Den ränta du får hos oss är alltid individuell, och kan därför skilja sig från våra listräntor för jordbrukskredit. De här faktorerna påverkar din ränta:

  • Din inkomst/verksamhet/situation
  • Fastighetens värde
  • Storlek på lånet i förhållande till fastighetens värde (belåningsgrad)
  • Dina övriga affärer med oss

Vilken ränta får du?

För att veta vilken ränta vi kan erbjuda dig behöver du kontakta lantbruksansvarig på din ort för att få ett personligt ränteerbjudande utefter dina förutsättningar.

Listränta Swedbank Jordbrukskredit

Räntor